Deugdenyoga

Ontdek je innerlijke schatten

Deugdenyoga in een nieuwe passie van Patty Jongemaets. In 2009 ontdekte ze meer dan 100 deugden − zielskwaliteiten − omschreven door de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov. Kort daarna is Deugdenyoga geboren. Door in iedere les of yogasessie bewust stil te staan bij één specifieke eigenschap − zoals moed,vreugde of begrip − ervaar je de oefeningen veel intenser. Bovendien word je je bewust van al je innerlijke schatten en leer je hoe je die kunt laten schijnen!

Het blijkt dat deugdenyoga iedereen aanspreekt. Het raakt mensen vaak diep en geeft een enorme verandering. Het haalt het beste in je omhoog. Een voorbeeld: na de yogales met de deugd hoffelijkheid vertelde een meisje van 16 jaar dat ze hoffelijkheid had ingezet bij een nieuwe collega (bij haar zaterdag baantje) en voor haar is gaan afwassen omdat ze zag dat ze het zwaar had.

Een yogales

  • Reflectie op een deugd (via een deugdenkaart, individueel en samen van gedachten wisselen wat de deugd voor je betekent)
  • Meditatie (je in de deugd inleven)
  • Yogaoefeningen die aansluiten bij de deugd (de deugd voelen en ervaren)
  • Afsluiting een liggende ontspanningsmeditatie en/of reflectie op de deugd. En voor wie wil is er tot slot een kop lekkere thee.

De Yogadeugd

Voor de yogadeugd van de week klik hier…….

Meer weten over deugden? klik hier…….

Boek

‘Deugdenyoga; een gids voor een bewust, gezond en gelukkig leven’ is een inspirerend boek voor wie yoga beoefent én voor wie yogales geeft. Het is verkrijgbaar door een mail te sturen of in de boekhandel of via de webshop.

Opleiding voor docenten

Patty Jongemaets geeft als enige in Nederland de 1- jarige opleiding Docent Deugdenyoga. Kijk hier voor meer informatie.