2-daagse deugdenworkshop (Opvoeding kinderen)

Positief opvoeden.

Je bent als ouder de belangrijkste opvoeder van je kind, maar toch krijgen je weinig of geen training voor deze cruciale rol. Positief opvoeden via Het Deugdenproject™ kan ouders enorm helpen. Door de taal van deugden te spreken help je kinderen om autonome beslissingen te nemen en met compassie en idealisme te leven. Het leidt tot een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid in het gezin en op school.

Cursus positief opvoeden

Tijdens deze 2-daagse deugdenworkshop leer je welke deugden je kunt toepassen bij de opvoeding van je (klein)kinderen. Zie het als een cursus positief opvoeden. We gebruiken concrete handvatten om deugden tot leven te brengen, afkomstig van de 5 strategieën van Het Deugdenproject™. Door je bewust te worden van je eigen deugden, leer je ze herkennen en zie je ze ook in je kind. Je leert de taal van deugden spreken, en daarmee help je je kind om medelevend, moedig, respectvol, zelfverzekerd en doelgericht te worden.

Het Deugdenproject™ is door de VN geprezen als beste opvoedmethode en wordt toegepast in alle culturen. Het staat voor duurzaam opvoeden en ontwikkelen en gaat uit van de meer dan 100 deugden, omschreven door de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov.
De Dalai Lama schreef: “Ik sta volledig achter Het Deugdenproject™, dat universele waarden promoot als liefde, vriendelijkheid, gerechtigheid en dienstbaarheid.”

Quote op de pagina
“Haal het beste in jezelf en in je kinderen naar boven”

De 5 strategieën van het deugdenproject

● Spreek deugdentaal
● Herken leermomenten
● Stel duidelijke grenzen
● Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
● Bied actief aandacht
Wil je meer weten over deze 5 strategieën? Bekijk deze video’s van Het Deugdenproject Nederland™.

Programma 2-daagse deugdenworkshop

Dag 1: Werken met deugden: haal het beste uit je jezelf naar boven
Dag 2: Persoonlijke groei: naar een dieper inzicht in jezelf
Na deelname ontvang je het internationale deugdencertificaat.

Voor wie is deze workshop over persoonlijke groei?

Deze workshop is voor ouders, leerkrachten en (kinderyoga)docenten, die op ontspannen en diepgaande wijze hun kennis en kunde in de omgang met kinderen en anderen willen verbreden.

Volg je de kinderyoga yogaopleiding? Dan is deze 2-daagse workshop verplicht.

Over de docent

Patty heeft bij Het Deugdenproject Nederland de opleiding tot deugdencoach gevolgd en is de bedenker van deugdenyoga. Hierover heeft ze een aantal boeken geschreven. Ze helpt ouders maar ook docenten via deze deugdenworkshop om kinderen met mededogen en integriteit op te voeden. Haar benoeming tot Master en Facilitator geeft haar de bevoegdheid om deze workshop te geven.

Data & tarieven

Meer informatie over data en prijzen, KLIK HIER.

(inclusief reader, lesmateriaal, koffie, thee en fruit)

Een van de vele reacties van een cursist

Het zou eigenlijk verplicht gegeven moeten worden op de PABO