De deugd eenheid

Wanneer we nu om ons heen kijken is de verbondenheid  ver te zoeken. De verdeeldheid is groter dan ooit. De dualiteit. Alles begint bij jezelf. Zit je op een lijn met je hart en hoofd? Weet jij bent het universum in het klein. Laten we uit de dualiteit stappen. Een mooie zin van de deugdenkaart is: Eenheid komt wanneer je iedereen waardeert, in je omgeving en in je wereld. Het bevrijdt je van de verdeeldheid die vooroordeel kan scheppen. Lees de deugdenkaart keer op keer en laat hem op je in werken. Laten we met elkaar weer de verbinding vinden.

 

Eenheid brengt harmonie, zoals de verschillende muziekinstrumenten in een orkest harmonisch samenklinken. Eenheid helpt ons de waarde te voelen van elk deel dat bijdraagt tot het geheel. Het helpt ons in vrede met elkaar te leven en te werken.

Eenheid is het geschenk van saamhorigheid en geeft je het gevoel ergens bij te horen.

Met eenheid kunnen we harmonie bereiken in ons gezin en tussen alle mensen in de wereld!

Hatha yoga. Zon en de maan ha de zon en tha de maan ze staan symbool voor de polariteiten in het menselijke wezen.

Rechts uitingsgebied van de emoties het is de gevoels en intuitieve kant

Met yoga is men in staat deze tegendelen in zichzelf bewust te worden , met elkaar in verbinding te brengen en in eenheid te laten samenwerken.

Hoe kan je meer eenheid in jezelf vinden?

De simpele namaste houding, de Anjali mudra, brengt al eenheid. Breng je handen maar eens samen, eerst voel je twee aparte handen, yin en yang, licht en donker, mannelijk en vrouwelijk. Langzaam voel je misschien dat ze samensmelten, een worden. zo simpel en zo krachtig en dit werkt door op je hele systeem.

Wil je een deugdenyogales volgen?

https://www.dolfijnwellness.nl/yogalessen/yogalessen-life-zoom/

meer info over de deugden

http://www.deugdenproject.nl