Blog

De deugd inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen

Naar de ziel van iemand luisteren in een toestand van openheid en ontdekking, kan zo ongeveer de grootste dienst zijn die de ene mens de andere kan bewijzen.

Een prachtige deugd na de deugd openheid, zie de Quote hierboven. Een bijzondere deugd in deze tijd. Een mooie deugd om te oefenen. Je inleven in de bevolking van Oekraïne en Rusland. Wat zou jij doen wanneer er een vluchteling uit Oekraïne of Rusland voor je deur staat? of… en dit is wel de allergrootste uitdaging van de deugd inlevingsvermogen. Je inleven in de soldaten van Oekraïne en Rusland? Best een uitdaging vind je ook niet? Wanneer je dit kunt ben je denk ik dicht bij de verlichting. Laten we licht naar allemaal sturen. Besef hierbij gaat het om het licht sturen ter terugkeer van het goede.

Tijdens de deugdenyogales:
In de deugdenyogales zei iemand dat ze een groot probleem had met inlevingsvermogen. Zelf doet ze dat heel veel, alleen haar collega’s en mensen om haar heen niet. Dat maakte haar boos. Herken je dit ook? voor veel mensen in de les zeker.Hoe zou het zijn wanneer jij je nu inleeft in hun, dat ze zich niet kunnen inleven! Sommige mensen kunnen dit gewoon niet! Dat opent onze harten en geeft ruimte voor begrip.

Wat kan inlevingsvermogen je brengen?

-Harmozieuze relaties

– in verbinding met de ander

– vrede

-energie

-Meer levensvreugde

De deugdenworkshop kan je hierbij ook ondersteunen.

https://www.dolfijnwellness.nl/2-daagse-deugdenworkshop-relaties/

https://www.virtuesproject.nl

Wat heb jij nodig om je te kunnen inleven.

Als eerste is het je innerlijk kind helen, de kleine jij. De enige veiligheid die we hebben, is uiteindelijk in onze eigen, innerlijke wereld. Ons veilig voelen met onszelf. als je je niet veilig voelt, is het meestal je innerlijk kind die zich niet veilig voelt, in je jeugd zijn er dan dingen gebeurd waardoor de kleine jij zich er alleen voor heeft voelen staan, niet de aandacht heeft gekregen, de liefde of de steun die het nodig had. Wanneer we onszelf lief leren te hebben en ons innerlijk kind helen kunnen we vandaar uit vanuit een stevig fundament ons inleven in de ander. Je innerlijk kind helen kan door verschillende meditaties, asana’s of vraag een coaching bij mij aan.

Simpele oefening

Een hele simpele oefening is de volgende; Ga rustig in childpose liggen, (dit vinden kinderen ook een heerlijke houding, geeft geborgenheid) en herhaal de volgende affrimaties in jezelf: Ik voel me veilg en geborgen. Ik voel me veilig en geborgen en mag er zijn. Ik ervaar geborgenheid in mezelf.

Asanas gericht op de heupen

Niet voor niets is er de uitspaak “Wat heb je op je heupen”. Dit geeft aan dat daar veel onverwerkte ervaringen en indrukken zijn opgeslagen, dat is het gebied vanuit je kindertijd.

Ik wens je veel inlevingsvermogen,

namaste

Patty