BlogGeen categorie

De deugd reinheid nieuw!

De deugd reinheid tranen zuiveren

Ik laat de tranen komen.
Ik laat de tranen stromen.
Ik huil mijn verdriet er uit.
Ik huil hard op, ik huil vol uit.
Ik laat ze gaan.
Echt elke traan.

Ik zal mijn tranen laten lopen.
Mijn verdriet niet ontlopen.
Ik zet al mijn tranen in.
In het verdriet blijven hangen heeft geen zin.
Ik zal mijn tranen laten gaan.
Want alleen zo kan ik de nieuwe toekomst aan.
Gedicht van Vlinnie

HUILEN

Een van de heilzaamste dingen die we voor onszelf kunnen doen, is eens lekker huilen. Reinigende tranen kalmeren ons hart. Vaak worden tranen weggewuifd, alsof ze er niet mogen zijn. Je kunt je vast wel voorbeelden herinneren van situaties waarin tegen je gezegd is toen je moest huilen: ‘Ssssstt, er is niets aan de hand’. Terwijl dan juist iemand tegen je zou moeten zeggen of jij tegen jezelf: ‘Huil maar, dit zijn heilzame tranen!’. Tranen brengen je juist weer tot rust en dan kun je weer contact maken met jezelf en je omgeving.

Water en reinheid

Water heeft een aantal helende eigenschappen, die al duizenden jaren in verschillende culturen over de hele wereld worden erkend.
Enkele van de helende  en zuiverde eigenschappen van water zijn…

hydratatie:
Water is essentieel om ons lichaam gehydrateerd te houden, wat belangrijk is voor veel lichaamsfuncties, waaronder het reguleren van de lichaamstemperatuur, het verwijderen van afvalstoffen en het behouden van een gezonde huid.

Ontspanning:
Water kan een kalmerend effect hebben op lichaam en geest. Een warm bad of douche nemen kan helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Pijnstilling:
Hydrotherapie, waarbij water wordt gebruikt voor pijnverlichting, kan effectief zijn voor de behandeling van aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en spierpijn.

Verbeterde circulatie:
Watertherapie, zoals hydrotherapie of wateroefeningen, kan de doorbloeding en bloedsomloop verbeteren, wat kan helpen pijn te verlichten en genezing te bevorderen.

Verbeterde slaap:
Het nemen van een warm bad of een warme douche voor het slapengaan kan helpen om te ontspannen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

ontgifting:
Drinkwater helpt gifstoffen en afvalproducten uit het lichaam te spoelen, wat de algehele gezondheid en het welzijn kan helpen verbeteren.

Verbeterde stemming:
Tijd doorbrengen in de buurt van water, zoals bij een rivier, meer of oceaan, kan een kalmerend effect hebben op de geest en de stemming verbeteren.

Huid Gezondheid:
Water is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. Door voldoende water te drinken en huidverzorgingsproducten op waterbasis te gebruiken, blijft de huid gehydrateerd en ziet deze er gezond uit.

Over het algemeen is water essentieel voor een goede gezondheid en welzijn, en het opnemen van op water gebaseerde therapieën en praktijken kan gunstig zijn voor genezing en verbetering van de algehele gezondheid, en een mooie reden om vandaag in contact te komen met water en dankbaarheid te tonen.

Lemon en reinheid

 Iedere ochtend op je nuchtere maag een glas lauw warm water met een druppel lemon, zorgt voor zuivering. goed voor je spijsvertering.

Drink veel water , geniet van je douche bad of heerlijk zwemmen in een meer of zee!

Reinheid is ook zuiver zijn in je daden, woorden en denken!

Ik hoop dat je wat aan deze info hebt en weet boven alles blijven yoga en meditatie wel het keyword. Zie je lichaam vol met riviertjes; yoga en meditatie houden de riviertjes helder fris en stromend. Iedere yoga houding mits je hem met een glimlach doet!

namaste,

Patty