BlogDeugd

De deugd vreedzaamheid

De deugd vreedzaamheid.

Vrede begint met de kalmte en de rust in jezelf vinden.2 simpele oefeningen en zo straal je rust en kalmte uit en vind je de vrede in jezelf.
Vreedzaamheid heeft het record verbroken! 4 deugdenyogalessen achter elkaar met deze deugd gegeven. Iedere les weer anders, alles in het kader van deze mooie deugd.

De belangrijkste zin is voor velen geweest: met vreedzaamheid ervaar je de innerlijke rust en kalmte, een gevoel van rust en harmonie.
Dus wanneer we de rust en kalmte ervaren in onszelf komen we in de rust en vrede.

Hoe doe je dat?

Ga gewoon eens rustig zitten en word je gewaar van je adem. Maak iedere uitademing dan net een klein beetje langer dan je uitademing ervoor en zo ook met je inademing. Doe dit een paar minuutjes en voel de rust en de kalmte die dan ontstaat.

Een andere simpele oefening: zet je handen in namaste ( anjali mudra) voor je hart. Eerst zal je twee aparte handen voelen maar al gauw zullen ze samensmelten als een hand. Het samensmelten van yin en yang, het donker en licht, het mannelijke en vrouwelijke in jou. De eenheid en waar eenheid is, is vrede. De vrede begint bij jezelf, in jezelf.

Let verder op je innerlijk dialoog, kritiek, afwijzing, oordelen, veroordelen enzovoorts is gif voor je lichaam. Geeft absoluut geen vreedzaamheid. Dus laat die positief zijn.
Je innerlijk dialoog kan je ook onderzoeken door actief aandacht een van de vijf strategie van het deugdneproject, die je leert bij de tweedaagse deugden workshop. klik hier voor info klik hier voor info

Let daar de komende tijd eens op en voel hoeveel verandering dat kan brengen.

Ik wens je veel plezier met de deugd vreedzaamheid dat het je veel vrede mag brengen. De deugdenyogalessen vreedzaamheid vind je ook op de onlinacademy

https://onlineacademy.dolfijnwellness.nl

Om shanti shanti Om. Mag iedereen in vrede leven.

In essentie bestaat er niets anders dan innerlijke vrede.

Namaste

Patty