BlogDeugd

Een vreugdevol pasen

Voel eens gewoon, sluit je ogen en voel eens hoe het met jou is. Is er vreugde of is het ver te zoeken? Hoe komt het dat het er is of hoe komt het dat het ver te zoeken is?

Vaak beïnvloeden de omstandigheden om ons heen hoe we ons voelen. Of beter gezegd: we laten ons beïnvloeden door wat er om ons heen gebeurd.

Hoe kan de vreugde dan blijven met wat er ook om ons heen gebeurd?

Vreugde is iets wat diep in ons zit. Soms ervaren we het en soms niet. Maar het is de natuurlijke staat van de ziel. Het is belangrijk om er bewust van te worden dat alles een trilling heeft en alles een frequentie heeft. Dus ook emoties. Dan kunnen we de dingen veranderen. Wanneer we klagen, boos zijn enz. dan gaat de frequentie naar beneden. Probeer het maar eens uit. Ga maar eens flink klagen of vertellen wat er niet leuk is. Je stemming daalt, de energie daalt. Ook bij de ander, dan gaan we het aan de volgende vertellen en je eigen energie daalt nog meer en zo gaat het verder. Dus je belast jezelf en de ander. Een yogafilosofie is wanneer je praat praat en zeg dan alleen wat nuttig is.

Ook leuk om te kijken wat er gebeurt wanneer je vertelt over iets leuks, moois enz. De energie verandert bij iedereen. Leuk om daar de komende paasdagen eens op te letten.

Zo maak je er echt een vrolijke Pasen van!

Deugdenyoga deugd vreugde

Leuke tips en oefeningen om (nog meer) vreugde te ervaren

Hoe blijf je nog meer in je vreugde? Of hoe kan je de vreugde weer terugvinden? Hieronder een paar leuke tips!

– Denk aan wat je allemaal vertelt als je praat. Welke energie hebben jouw woorden en gedachten?

– Lees de kaart vreugde hieronder een aantal keren en kijk wat je raakt en kies een affirmatie uit die je kan helpen.

– Neem een rietje en doe die tussen je kaken. Zo ver mogelijk naar achter in je mond. Kaken wel ontspannen. Een rauw spaghetti staafje kan ook. Je hele systeem denkt dat je lacht en maakt dan een vreugde stofje aan. Wanneer ik dat doe dan kan ik na een aantal lessen bijna alleen maar lachen. Een extra tip van iemand die dit is gaan doen na de yogales: Leg het rietje in je auto, leuk voor in de file!

– Youtube staat vol leuke filmpjes over mensen die in de metro gewoon begint met schaterlachen. De hele tram schatert na een tijdje mee. Leuk om te kijken!

– Geniet van de kleine pleziertjes

– Ervaar de vreugde wanneer je je inzet voor een zinvol doel. Laat dat doel bijvoorbeeld iedere dag yoga zijn. Of doe iedere dag een paar zonnegroete…

 

Zo simpel is het!

 

En denk ook aan de woorden van Toon Hermans: Een dag zonder lach is een verloren dag!