Geen categorie

Gastblog: De Kracht van Aimée Kuntz van YogaHabits

Deze maand hebben we een gastblog van Aimée Kuntz van YogaHabits (alles van yoga lifestyle tools tot de mooiste designer yogakleding). Zij heeft zich laten inspireren over de deugd kracht en schrijft hoe kracht haar heeft geholpen naar steeds de volgende logische stap. En ze vertelt over de kracht van goede yogakleding.

Bijdrage van Aimée Kuntz

“Je vergroot je kracht als je kiest voor zachtaardigheid en geduldig blijft.” Een zin van de deugdenkaart Kracht en iets dat ik zeker heb moeten leren (en nog steeds aan werk!). Onder andere bij het beoefenen van yogahoudingen, het runnen van mijn bedrijf YogaHabits en het volgen van mijn dharma. Maar oh wat werkt het goed.

Mijn beeld van kracht was ‘pushen’

Voordat ik in aanraking was gekomen met yoga was mijn beeld van kracht dat het een kwestie van jezelf hard genoeg pushen was tot het lukte. Zelfs als dat betekende dat ik mezelf moest forceren. Je hebt vast wel eens in een tekenfilm gezien dat iemand dwars door een muur heenrent, waarna er dan een uitsparing in de muur was van die persoon; een beetje dat idee dus. Want anders… kon ik niet voldoen aan het beeld waar ik graag aan wilde voldoen vanuit mijn perfectionisme.

Voordat ik in aanraking was gekomen met yoga was mijn beeld van kracht dat het een kwestie van jezelf hard genoeg pushen was tot het lukte.

Werken vanuit acceptatie

Maar toen kwamen de yogahoudingen. En hoewel het zo goed voelde om ze te doen, was kracht wel echt hetgeen wat het meeste aandacht vroeg in mijn practice. Om de flexibiliteit die ik had voldoende te ondersteunen, zodat de yogahoudingen therapeutisch konden werken. Vooral in staande (balans)houdingen. En dat leerde me hoe ik mocht werken vanuit acceptatie waar ik op dat moment was en van daaruit de eerst volgende logische stap kon toevoegen. En dan met compassie en geduld te blijven oefenen, zodat ik stapje voor stapje, ademhaling voor ademhaling steeds iets sterker werd.

Kracht om vol te houden en de volgende stap te zetten

Ook bij het opzetten en runnen van YogaHabits helpt kracht me. Om een boek af te ronden, me kwetsbaar op te durven stellen in blogs, hulp te durven vragen etc. Hierbij helpt kracht me om voorbij die stemmetjes in m’n hoofd te gaan. Want het duurde best even een tijdje voor YogaHabits meer bekendheid kreeg. En dan toch vol te houden. Omdat ik voel dat het mijn pad is. Dat iedere persoon die ik op deze manier kan helpen zo veel waard is dat het belangrijk is dat ik ook kracht blijf inzetten. Wat mij dan goed helpt is te mediteren en te voelen wat dan de eerst volgende logische stap is. En die dan ook uit te voeren. Want juist omdat de actie dan een afgestemde actie is, is deze zo krachtig.

Want juist omdat de actie dan een afgestemde actie is, is deze zo krachtig.

De kracht van goede yogakleding

Wat ook zo krachtig is aan yoga is dat het ons helpt steeds bewuster te worden. Ook van de impact die we maken met simpele dingen als via onze aankopen. Ja natuurlijk zit de yogakleding die YogaHabits verkoopt geweldig, beweegt het heerlijk met je mee in de yogahoudingen en vind je hier de mooiste designs. Maar het gaat zeker ook om het verhaal achter de gevoerde yoga merken. Zo wordt de yogakleding van Teeki gemaakt van plastic waterflessen. En K-DEER geeft een percentage van de opbrengsten aan diverse goede doelen en zorgt dat het kleuren van de kleding minimale impact op de waterkwaliteit (wat helaas niet gebruikelijk is in de kleding industrie.

Zo zit er achter elk van yogakleding merken een mooi verhaal. Zodat jij kan genieten van mooie yogakleding, terwijl jij weet dat het is geproduceerd in goede arbeidsomstandigheden en het lang mee gaat (want ook dat is een vorm van duurzaamheid!). En dat je de krachtige vrouwen ondersteunt die deze mooie yogakleding merken hebben opgericht.

Meer ontdekken over YogaHabits? Check Aimée’s site www.yogahabits.nl