BlogDeugd

Openheid ervaren in je leven

In alle openheid ergens ingaan heeft zo zijn voordelen! Een paar maanden geleden kwam het idee om een Deep Tox Week neer te zetten bij mij in Spanje. Samen met sjamaan Humming Blue Whale (Jeanette). Ik zou de yoga geven, de wandelingen organiseren en zou zelf ook meedoen met de Deep Tox met de voeding en drumhealingen.

Sapjes van fruit of groente, voedende shakes, kleidrankjes enzovoort. Tijdens deze week kwam ik erachter hoe vaak ik aan eten dacht. Na het wandelen kwam iedere keer gedachten: ha nu lekker eten in een gezellig restaurantje. Alsof we dit normaal ook altijd doen. Nee, maar toch kwam steeds dat stemmetje en vooral ook het woord ‘gezellig’. Het maakte mij bewust hoe belangrijk ik dit eigenlijk vind terwijl ik dacht eten onbelangrijk te vinden.

Het zuiveren van de lever verloopt voor iedereen anders. Dus in openheid maar ervaren wat er gebeurt!  

Tijdens de laatste wandelingen kwamen we kersenbomen tegen waar nog wat kersen in hingen. We mochten die eten wanneer we het maar heel goed kauwden. Jeeh, wat een ervaring die eerste kers! Zo ongelooflijk lekker!

Wat mij dit nu gebracht heeft is dat ik nu zo bewust mijn voedsel eet, niet zomaar achter elkaar een hand kersen of een hand noten (of wat dan ook). Maar in alle openheid ervaren hoe het smaakt, iedere keer opnieuw alsof ik het nog nooit gegeten heb. Zo wordt eten een belevenis waar je keer op keer van kan genieten. Wat een feest. Dat is de voeding waard. Het fruit, de groente wat met zoveel schoonheid door de aarde gegeven wordt.

Extra Deep Tox Week!

Wil je het ook meemaken, wil je zuiveren op al je lagen? Go for it! We geven deze retraite nóg een keer van 31 augustus t/m 7 september. Gun je body, mind en spirit het! Laat jezelf opnieuw geboren worden. Leef je leven voluit. Ga er in alle openheid in! Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.

De deugdenkaart Openheid

Een krachtige zin van de kaart die tijdens de Deep Tox Week echt naar boven kwam (of nog meer ging werken wellicht) was: “Wanneer je open bent, ben je toegankelijk voor de zegeningen en verrassingen van het leven”. Dat is zeker wat de Deep Tox op ieder vlak gebracht heeft. Verder heeft het een werkelijke transformatie bij alle deelnemers gebracht. Opnieuw herboren in kracht en liefde.

Kijk jij eens welke zin van de deugdenkaart voor jou nu toepasselijk is…

 

Voor velen in de yogalessen deze week was het: “Openheid is eerlijk zijn, helder en oprecht, terwijl je deelt wat je bent en wat je voelt zonder huichelarij. Je hebt geen verborgen agenda”. Deze zinnen gaven ook emotie. Want soms is openheid moeilijk omdat je een ander geen pijn wilt doen. Besef dan dat wanneer je niet open bent je jezelf ziek kan maken. Dus wees open en eerlijk vanuit vriendelijkheid en zachtheid.

Yoga oefening om openheid thuis te oefenen

Openheid is ook te oefenen op de yogamat. Ga iedere houding doen alsof je hem voor het eerst doet. Wat ervaar je? Wanneer alles er in openheid mag zijn, ervaar je ruimte, ervaar je saaiheid, ervaar je spanning. Luister alleen maar, zonder oordeel. De kathouding is een prachtige oefening hiervoor. De beweging is soepel en vaak gemakkelijk. Hierdoor ga je snel op de automatische piloot. Maar blijf in aandacht. Blijf hem aandachtig doen en stel je open voor wat er gebeurt. Welke ruimte komt er? Is er iets voelbaar in je rug? Of bij je organen doordat je je navel naar binnen trekt op je uitademing? Zo blijf je in openheid kijken en ervaren zonder oordeel.

Oprecht zijn naar jezelf

Deze blog wil ik afsluiten met een hele waardevolle tip hoe je oprecht kunt zijn naar jezelf. Wil je lief zijn voor jezelf? Wil je je openstellen voor jezelf en weet je soms niet of iets eerlijk is en oprecht naar jezelf? Stel jezelf dan de volgende vraag: “Wat zou iemand doen die van zichzelf houdt”. Luister dan in alle openheid naar je antwoord.

Namasté In liefde en licht,