Verkorte deugdenyoga opleiding

Wat is deugdenyoga

Deugden zijn innerlijke krachten of kernwaarden die we met onze ziel tot uitdrukking brengen. Denk bijvoorbeeld aan moed, liefde, integriteit en dankbaarheid. Het mooie is dat door deugdenyoga de soms wat lastig te begrijpen yoga filosofie een stuk toegankelijker wordt. Deugdenyoga is speels maar heeft veel diepgang en kun je gemakkelijk toepassen in je lessen. Door deugden benadruk je de kracht in jezelf en dat geeft je veerkracht en zelfvertrouwen. Tegelijkertijd voel je je gezonder, vrolijker en voel je meer ontspanning.

Lees hier meer over onze deugden yogalessen.

Patty Jongemaets, eigenares van Dolfijn Wellness, heeft jarenlange ervaring met het geven van yoga, coaching en healing. Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga en is door haar ontwikkeld.

Patty heeft een aantal boeken over deugdenyoga geschreven die je eenvoudig via onze webshop kunt bestellen.

Dolfijn Wellness is dé opleider voor deugdenyoga

Dolfijn Wellness is de eerste aanbieder van de officiële beroepsopleiding tot deugdenyoga docent. Deze opleiding wordt erkend door Yoga Alliance Professionals (YAP).

Bij deugdenyoga worden de diepere betekenissen van een deugd geïntegreerd in houdingen, meditaties en affirmaties. Daarnaast gebruiken we technieken uit Hatha yoga, Yin yoga, Dru yoga en Kundalini yoga.

Deugdenyoga is voor iedere yogadocent een enorme verrijking tijdens de lessen en helpt bij het verder verdiepen van de oefeningen. Dat komt onder andere omdat we affirmaties en houdingen gebruiken die bij de deugd passen waardoor het binnenkomt op hoofd-, hart- en zielniveau. Daardoor beleven de leerlingen de yogalessen intenser.

 “Deze yoga opleiding heeft me zoveel gebracht. Ik heb genoten van de rust, de ruimte voor ontspanning en de verdieping die de deugden aan een yogales geven. Het is heel fijn dat ik dit met gelijkgestemden heb kunnen delen en ben blij dat ik mezelf deze opleiding heb gegund. Voor mij had het nog wel langer mogen duren.”

Voorbeelden hoe deugden je helpen

Openheid: Je hebt geen verborgen agenda. Soms zeg je dingen niet om de ander geen pijn te doen. Bijvoorbeeld dat je niet meer van je partner houdt, maar om de kinderen of welke reden dan ook bij elkaar blijft en je net doet alsof je nog van hem of haar houdt. Door hierbij stil te staan word je wel wakker geschud.

Integriteit: Je woorden komen overeen met je daden. Een deelnemer realiseerde zich dat hij zijn zoontje verbood om te schreeuwen. Want dat hoort niet en is niet respectvol. Deze deugd maakten hem bewust van het feit dat hij zelf ook schreeuwde. Dat maakte hem verdrietig, maar zorgde er ook voor dat hij in alle openheid met zijn zoontje hierover is gaan praten.

 Wat leer je tijdens de verkorte deugdenyoga opleiding

Persoonlijke ontwikkeling De opleiding is opgebouwd uit de deugden, verschillende yogavormen en de levenscoachtrainingen van Patty Harpenau. Samen zijn ze de perfecte combinatie om bewuster te worden van wat je echt verlangt en hoe je dat kunt creëren. Zo leer je de deugden in jezelf omhoog te halen.

Yogales voorbereiden Je leert hoe je een deugd als een rode draad in een yogales verwerkt waardoor die deugd op hoofd-, hart-, en zielniveau binnenkomt. Aan bod komt hoe je de deugd bij een yogahouding gebruikt en toelicht, hoe je de deugd in de (eind)meditatie verwerkt en hoe je die het beste toepast in de adem.

Deze verkorte deugdenyoga opleiding is speciaal voor geoefende yogadocenten samengesteld. We vertrouwen erop dat je de yogahoudingen volledig beheerst en bekend bent met de yogafilosofie aangezien we daar niet al te diep op ingaan. Natuurlijk kun je ook de uitgebreide deugdenyoga opleiding <verwijzen naar deugdenyoga opleiding-pagina> bij ons volgen.

Waarom zou je de verkorte deugdenyoga opleiding volgen?

 • Je kunt meer diepgang in je lessen brengen. Hierdoor kun je als docent mensen helpen om nog bewuster in het leven te staan.
 • Deugden geven inspiratie vanuit je eigen bewustzijn. De opleiding stimuleert je om naar binnen te keren en vooral te ervaren en te voelen. De antwoorden op belangrijke vragen komen vanzelf. In potentie is alles immers al in onszelf aanwezig.
 • Je leert mensen begeleiden naar een versneld bewustwordingsproces dat doorwerkt op fysiek, mentaal, emotioneel en zielsniveau.
 • Je ontvangt alle kennis, vaardigheden, motivatie en inspiratie om je eigen deugden yogalessen op te starten.
 • We werken in kleine groepen (gemiddeld 8 deelnemers). Hierdoor kunnen we iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven. Onze opleidingsruimte is warm, gezellig en intiem. Vaak gebruiken we passend bij de deugd een heerlijke 100% zuivere (essentiële) olie van dōTerra.
 • Na voltooiing van de verkorte deugdenyoga docent opleiding ontvang je het certificaat 'Docent Deugdenyoga' en mag je het keurmerk van de Deugdenyoga Opleiding van Dolfijn Wellness op je website plaatsen.
 • Ook na de opleiding blijven we je inspireren met (deugden)yogalessen en zijn we bereikbaar voor al jouw vragen over deugdenyoga.
 • Ieder jaar organiseren we een terugkomdag voor oud-cursisten.

Details en toelatingseisen

 • Je bent reeds erkend yoga docent
 • De opleiding bestaat uit een basisopleiding van 6 lesdagen (incl. 2 examendagen) en vindt verspreid over een jaar plaats. Na de opleiding ontvang je een certificaat en mag je deugden yogalessen geven.
 • Wil je je nog verder verdiepen? Volg dan de deugdenyoga advanced docentenopleiding. (30 uur).
 • Voordat je met de opleiding kunt starten, volg je eerst de 2-daagse deugdenworkshop. <verwijzen naar de pagina 2-daagse deugdenworkhop persoonlijke ontwikkeling>

Een kennismakingsgesprek is altijd mogelijk en kan ook telefonisch. Ook kan je ook een deugdenyogales meedoen om de sfeer te proeven. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt.

Opleidingslocatie verkorte deugdenyoga opleiding

Dolfijn Wellness Yoga Lessen

De opleiding deugdenyoga docent volg je op een prachtige locatie aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Net buiten de drukte van de stad. Deze oase van rust en ontspanning helpt je om tot jezelf te komen.

Dolfijn Wellness beschikt over een fijne, lichte yogaruimte met uitzicht op het water. Bij mooi weer krijg je buiten les op de houten vlonders of zelfs óp het water.

 Rooster deugdenyoga opleiding

Data en prijzen

 Tarief verkorte deugdenyoga opleiding

6-dagse verkorte deugdenyoga docentenopleiding:  

Het trainingsmateriaal, een uitgebreide docentenmap en het deugden yogaboek zijn inbegrepen in de prijs. Daarnaast verwachten we dat je zelf ook een paar boeken aanschaft. Meer informatie daarover ontvang je na je inschrijving.

 Programma deugdenyoga opleiding

 • Dagindeling
 • Zuiveringsritueel en meditatie
 • Deugdenyogales
 • Chakra oefeningen
 • Een stuk persoonlijke ontwikkeling m.b.v. Life codes, The gift of de deugden
 • Theorie
 • Ontspanningsmeditatie

De eindopdracht bestaat uit het uitwerken en geven van een volledige deugdenyogales. We beoordelen of de yogahoudingen op een correcte wijze zijn uitgeschreven en uitgevoerd, exact zoals je hebt geleerd tijdens de opleiding.

Verdiepingsmogelijkheden

Vaak smaakt een deugdenyoga opleiding naar meer. Daarom bieden we bij Dolfijn Wellness tal van workshops en vervolgcursussen aan.