Docentenopleiding Deugdenyoga

Duur opleiding : 170 uur (aan te vullen met Advanced opleiding: 30 uur)

Erkende opleiding door Yoga Alliance Professionals (YAP)

Dolfijn Wellness biedt de eerste officiële beroepsopleiding Docent Deugdenyoga. Deze opleiding bestaat uit een basis jaar van 20 lesdagen, waarbij inbegepen 2 examendagen. Het tweede jaar bestaat uit 4 of 6 lesdagen, je leert vanuit de deugden yogalessen te geven aan volwassenen. Deugdenyoga is een enorme verrijking voor de yogapraktijk. Na het basisjaar ben je in staat om les te geven, je ontvangt dan een certificaat met 170 hrs. Het tweede jaar is een verdieping. Na het afronden van het totale traject, ( 200 hrs) ontvang je een branche erkend diploma waarmee je je kunt registreren bij Yoga Alliance Professionals (YAP) voor de internationale erkenning als RYT-200 Yoga docent.

Meer weten wat Deugdenyoga is? klik op onderstaande link

https://www.dolfijnwellness.nl/yogalessen/deugdenyoga/

Deugdenyoga als verrijking van de yogalessen

Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga, ontwikkeld door Patty Jongemaets van Dolfijn Wellness. Deugden zijn innerlijke krachten, kernwaarden die we met onze ziel tot uitdrukking brengen. Denk bijvoorbeeld aan moed, liefde, integriteit en dankbaarheid. Tijdens de yogales sta je als docent uitgebreid stil bij één bepaalde deugd, onder meer met houdingen en meditaties. Deugdenyoga gaat dieper en zorgt voor meer bewustwording dan een gewone yogales. Voor meer informatie: deugdenyoga.nl.

Deugdenyoga verbindt

Bij Dolfijn Wellness in Amsterdam volg je de eerste (en op dit moment enige) officiële beroepsopleiding Deugdenyoga in Nederland. Deugdenyoga is een enorme verrijking voor de yogapraktijk. Iedereen heeft baat bij deze vorm van yoga. Deugdenyoga kun je natuurlijk ook inzetten voor het verlichten van rug-, nek- en schouderklachten, of wanneer iemand zijn of haar lichaamshouding wilt verbeteren, maar deugdenygoa doet veel meer. Deugdenyoga verbindt mensen met elkaar en helpt bij het verder verdiepen van oefeningen zodat leerlingen de yogalessen intenser beleven.

De filosofie van deze vorm van yoga is laagdrempelig, het spreekt iedereen aan en is direct toepasbaar in het dagelijkse leven. In de yogafilosofie zijn heel veel deugden verwerkt, alleen zijn deze soms moeilijk te begrijpen. Bij Deugdenyoga zijn de deugden mede door de prachtige Deugdenkaarten gemakkelijk te begrijpen, te herkennen en toe te passen. Deugdenyoga brengt diepgang op een lichte en vreugdevolle manier aldus een cursist.

Ervaring cursist:

Dit gaat niet meer alleen over lesgeven, maar over het leven. Dit is een levenshouding die er permanent in moet zitten. Hoe je naar dingen kijkt en hoe je met dingen omgaat stopt niet na de les.

ik heb geleerd om mijn emoties te beschouwen ipv me te laten meevoeren. Dit lukt nog niet altijd, maar zelfs als het niet lukt ben ik me daar bewust van. Daarbij heb ik een stuk meer vertrouwen in mezelf, het leven en mijn omgeving.
- wat de opleiding mij ook heeft gebracht is het herkennen wanneer ik in een hulpstand schiet. Ik stel nu verdiepende vragen ipv een hulpactie en vraag daarna wat iemand dan nodig zou hebben. Wat ook een soort mantra is geworden is dat je de ander niet gaat veranderen, alleen de manier waarop jij daarop reageert. Je hebt altijd een keus, ondanks je geen invloed hebt op het leven en dat dingen je soms overkomen. Ik heb een keus. Ik kies hoe ik er mee om ga. En ik kies voor positiviteit.  Lineke.

De docentenopleiding Deugdenyoga bestaat uit 20 lesdagen, verspreid over een jaar. De studiebelasting van de opleiding deugdenyoga 1 bedraagt 170 les uren. Deugdenyoga Advanced bestaat uit 30 lesuren. De opleidingen Deugdenyoga basic en advanced vormen samen een erkend 200hrs-diploma. Het is ook mogelijk om de versnelde opleiding te volgen. Deze versnelde opleiding duurt 14 dagen. De maand ervoor gebruik je voor de voorbereiding (bestaande uit opdrachten en meditaties). Na de opleiding volgt nog een periode van zelfstudie en vervolgens leg je het examen af. Studiebelasting is een minimuum van 20 uur, het beoefenen van je dagelijks je asana's en je zuiveringsritueel is hierbij niet meegerekend.

Na afronding van de docentenopleiding Deugdenyoga

Na het voltooien van de opleiding (inclusief eindopdracht) ontvang je het certificaat 'Docent Deugdenyoga'. Je mag dan het keurmerk van de Deugdenyoga Opleiding van Dolfijn Wellness op je website plaatsen. De eindopdracht bestaat uit het uitwerken en geven van een volledige les Deugdenyoga, waarbij de yogahoudingen op een correcte wijze worden uitgevoerd.

Na je opleiding blijft Dolfijn Wellness je inspireren en ondersteunen:

  • Je ontvangt een logincode voor een afgeschermd deel van de website waar je Deugdenyogalessen van medecursisten vindt ter inspiratie
  • Je kan lid worden van de besloten inspiratiegroep op Facebook
  • Jaarlijkse inspiratiedag
  • Ondersteuning per mail bij yoga gerelateerde vragen

Na deze opleiding kun je ook volgen: Docentenopleiding Deugdenyoga Advanced

Lesdagen en Prijzen

Voor informatie over Lesdagen en Prijzen, klik hier


Dolfijnwellness - keurmerk Deugden YogaDolfijnwellness - SYN Klassieke YogaDolfijnwellness - CRKBO geregistreerd docentDolfijnwellness - CRKBO instellingDolfijnwellness - Adiona

De opleidingen van Dolfijn Wellness staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en bij het YAP, Yoga Allicance Professionals. Ook zijn we aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederlanden bij Adiona, platform voor kindercoaches.

Save

Save