Docentenopleiding Kinderyoga

Duur opleiding: 60 uur Wil je kinderyoga gaan geven? Of gewoon iets moois voor jezelf doen. Volg dan de kinderyoga docent opleiding bij Dolfijn Wellness. De eerste officiële korte beroepsopleiding en 60 hrs Yoga Alliance Professionals erkende Docentenopleiding Kinderyoga in Amsterdam, Enkhuizen (of Spanje). Onze opleidingen volg je bij onze yogaschool aan het Nieuwe Meer in Amsterdam Buitenveldert. Er wordt altijd in kleine groepjes 8 tot 12 personen gewerkt. Zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.  De versnelde docentenopleidingen kun je ook in yogacentrum in Pego, Spanje volgen en in juli in Nederland. De docenten zijn Patty en Esther. Patty geeft de opleidingen in Amsterdam en Spanje en Esther in Enkhuizen.

Erkende opleiding kinderyogadocent door Yoga Alliance Professionals (YAP)

Kinderyoga haalt de kracht in kinderen omhoog

We leven in een tijd waarin ook kinderen druk kunnen ervaren. Ze moeten presteren op school, kunnen last hebben van een negatief zelfbeeld of ervaren bijvoorbeeld sociale druk, ook door alle sociale media bijvoorbeeld. Door yoga leren kinderen op een speelse manier te ontdekken hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden. Met yoga komen en blijven ze gemakkelijker in balans. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder. De docentenopleiding Kinderyoga biedt een uitstekende basis om kinderen op een speelse en positieve manier bij hun yoga-oefeningen te begeleiden. Positief opvoeden vanuit de deugden, kinder-NLP, massages, mantra zingen, mandala’s maken, ademoefeningen, helende verhalen, meditatie en visualisatie komen allemaal aan bod. Op een speelse manier haal je de kracht in het kind omhoog. Tevens komt bij jezelf je innerlijk kind aan bod en is het een verdieping voor je eigen ontwikkeling. “Alleen al een cadeau voor jezelf”, is een veelgehoorde reactie van cursisten. Recent onderzoek (Harvard University) concludeert dat meditatie hersencellen opbouwt, de concentratie en het geheugen verbetert. Meditatie komt dan ook aan bod tijdens de opleiding. Yogahoudingen zijn immers ontwikkeld als voorbereiding tot meditatie, voor het al tot rust brengen van het kind. Zo helpen we de kinderen op groeien tot evenwichtige en gelukkige mensen en werken we mee aan een liefdevolle wereld.

Officiële docentenopleiding Kinderyoga in Amsterdam, Enkhuizen of Spanje

Inhoud en studiebelasting

De docentenopleiding Kinderyoga is een opleiding (10 dagen) waarin je op inspirerende, liefdevolle en verantwoorde wijze yoga leert geven aan kinderen van 3 tot en met 12 jaar. De studiebelasting van de opleiding bedraagt 60 uur (60 les uren + zelfstudie plus minus 10 uur waarbij het oefenen van de asana’s niet is meegerekend). De inhoud en studiebelasting van de versnelde opleiding is hetzelfde. Je volgt de opleiding dan 8 aaneengesloten dagen.

Certificering

Na het voltooien van de opleiding, inclusief eindopdracht en minstens 90% aanwezigheid, ontvang je het certificaat ‘Docent Kinderyoga’. De eindopdracht bestaat uit het uitwerken en geven van een volledige les Kinderyoga, waarbij de yogahoudingen op een correcte wijze worden uitgevoerd. Je kunt op aanvraag als kinderyogadocent worden opgenomen in het register van Dolfijn Wellness register. Ook mag je het keurmerk op je website plaatsen.

Blijvende inspiratie en ondersteuning

Na je opleiding Kinderyoga blijft Dolfijn Wellness je inspireren en ondersteunen:

  • Je ontvangt een logincode voor een afgeschermd deel van de website waar je kinderyogalessen van mede-cursisten vindt ter inspiratie
  • Je kan lid worden van de besloten inspiratiegroep op Facebook
  • jaarlijkse Kinderyogadag in samenwerking met afgestudeerde Kinderyogadocenten
  • Jaarlijkse inspiratiedag
  • ondersteuning per mail bij yoga gerelateerde vragen

Aanvullende workshops en verplichte workshop

Na het afronden van deze opleiding zijn er nog een aantal mooie aanvullende workshops te volgen. Je kunt de opleiding uitbreiden met een extra module Deugdenyoga voor kinderen of de Tweedaagse workshop Deugden. Deze laatste is verplicht maar ook prachtig om los te doen, voor iedereen die positiever in relatie tot jezelf en anderen wil staan. In de opvoeding haal je de kracht in het kind omhoog.Wanneer je kinderyoga geeft is het belangrijk dat je op een positieve en opbouwende manier kinderen benadert en dit is wat de deugden 2 daagse je biedt. Zelf vind ik dat eigenlijk iedere wereld burger die zou moeten doen. Wat een andere wereld zouden we dan krijgen! dit blijkt de Daila Lama nu ook te verkondigen! Hoe mooi!

Ik heb de Kinderyoga docenten opleiding met veel plezier gedaan. De creativiteit die Patty gebruikt in haar lessen, gaven mij elke week meer inspiratie en zin om zelf les te geven. Mijn toenadering naar kinderen, maar ook naar volwassenen is anders, veel bewuster, en eerlijker.  Zeker na de deugden 2 daagse, die heeft mijn DNA echt veranderd. Veel positiever, bewuster van mijn eigen zwakke en sterke punten. Ik heb meer overzicht, denk bewuster na, zie alles door een deugden bril,  Dank je Patty, tot weerziens.

Groeten Yootha Schoordijk

Wat cursisten zeggen over de opleiding

 

 

Nog enkele ervaringen:

Dank je, dank je, dank je wel.
voor jezelf, je lessen en je inspiratie, je vertrouwen, je aanmoediging, je liefde…..
De opleiding heeft zo’n essentieel stukje op zijn/haar plek laten vallen… heelheid , eenheid , vrijheid. Mara.

 

Door jou, de opleiding heb ik mezelf mogen ontmoeten, leerde ik mezelf kennen als iemand die er mag zijn. Zo bijzonder en zo mooi.
Patty je bent een ster die warme liefde uitstraalt. Dank. Cindy.

 

Wat een passie is er in mij ontstaan, heb ik mijn innerlijk kind mogen (her)ontdekken. Er is grote honger naar meer.
Dank voor je duidelijke uitleg bij de yogahoudingen, je speelsheid en diepte in je lessen. Je bent mijn inspirator. Erna

 

Ik heb ontzettend veel plezier gehad, veel gelachen, gehuild en veel inspiratie gekregen om met de kinderen in mijn klas aan de slag te gaan. Esther

 

In het begin dacht ik soms waar ben ik aan begonnen, dit is niets voor mij als nuchtere koele Lisette. Maar hoe vaker ik kwam hoe nuttiger en leerzamer ik het vond voor mijn eigen persoonlijkheid. Wat heeft het mij veel gebracht!! Echt zooo veel! Lisette.

 

Dit was een greep uit de inmiddels meer dan 1000 reactie’s ik hoop dat je er iets aan hebt en geïnspireerd bent om de opleiding te gaan doen. Namaste Patty.

Dolfijnwellness - keurmerk Kinder YogaDolfijnwellness - SYN Klassieke YogaDolfijnwellness - CRKBO geregistreerd docentDolfijnwellness - CRKBO instellingDolfijnwellness - Adiona 

De opleidingen van Dolfijn Wellness staan geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en bij het YAP, Yoga Allicance Professionals. Ook zijn we aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederlanden bij Adiona, platform voor kindercoaches. Save Save