Kinderyoga opleiding

Zet kinderen in hun kracht met een erkende kinderyoga docent opleiding

Je ziet het voor je ogen gebeuren. Jonge kinderen die op school al ‘moeten’ presteren en een hoge sociale druk ervaren, al dan niet versterkt door sociale media. Te veel stress tijdens het opgroeien kan bij kinderen negatieve gedachten oproepen en hun gedrag beïnvloeden. Met een kinderyoga cursus bij Dolfijn Wellness kun je dat voor zijn omdat je kinderen echt kan helpen om op te groeien tot krachtige volwassenen.

Speels, positief en verantwoord

Tijdens de kinderyoga opleiding (60 uur) leer je hoe je kinderen (3 t/m 12 jaar) op een speelse, positieve en verantwoorde manier laat ontdekken hoe hun lichaam werkt. Door yoga begrijpen ze hoe ze invloed hebben op hun gedachtes en gevoelens en leren ze rust te vinden via meditatie. Dat vergroot hun zelfvertrouwen waardoor ze steviger in hun schoenen gaan staan. Samengevat; via kinderyoga help je kinderen op te groeien tot evenwichtige en gelukkige mensen en werk je mee aan een liefdevolle wereld.

De kinderyoga cursus is een cadeau aan jezelf

Het leuke is, de erkende opleiding tot kinderyoga docent is niet alleen goed voor kinderen. Talloze moeders (en vaders), (yoga)docenten, maar ook yogaliefhebbers hebben onze kinderyoga opleiding in Amsterdam gevolgd waarbij ze het kind in zichzelf hebben (her)ontdekt. Daarbij werkten ze ook aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat verklaart misschien wel waarom kinderyoga steeds populairder wordt en we zo veel enthousiaste reacties ontvangen.

“De kinderyoga docent opleiding is alleen al een cadeau voor jezelf. Jammer dat de opleiding afgelopen is! Ik heb zo genoten van de rust, de ruimte voor ontspanning en de speelsheid. Heel fijn dat ik dit met gelijkgestemden heb kunnen delen. Ik ben blij dat ik mezelf deze opleiding heb gegund.”

Patty Jongemaets , eigenares van Dolfijn Wellness, heeft jarenlange ervaring met het geven van (kinder)yoga, (kinder)coaching en healing. Tijdens de holistische kinderyoga opleiding gebruikt ze de kracht van positief opvoeden via deugden, kinder-NLP, massages, mantra zingen, mandala’s maken, ademoefeningen, helende verhalen, meditatie en visualisatie.

Wat leer je tijdens de kinderyoga opleiding

Persoonlijke ontwikkeling Op een speelse manier leer je aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind. En daar word je zelf ook blij van. Door een kinderyogales te ervaren via je innerlijke kind, maak je contact met het kind in jezelf. Ook geven de 5 strategieën van het deugdenproject je veel inzicht in jezelf en anderen.

Kinderyogales voorbereiden Je leert hoe je een kinderyogales opbouwt en hoe je de les kunt laten aansluiten bij de beleveniswereld van kinderen, zodat de les leuk en verrassend wordt.

Kinderyogales geven Je krijgt een theoretische basis in Hatha yoga, leert kinderen op een verantwoorde manier begeleiden bij yogahoudingen en oefent in het lesgeven. Door vanuit deugdentaal te leren spreken, haal je de kracht in kinderen omhoog. Ook leer je jezelf flexibel op te stellen wat bij kinderyoga belangrijk is.

Didactiek Je leert hoe je op een positieve, begrijpelijke en respectvolle manier met kinderen communiceert, hoe je samen regels opstelt, op een liefdevolle manier grenzen aangeeft en omgaat met groepsdynamiek. Ook hier zijn de 5 strategieën van het deugdenproject een goed vertrekpunt.

Waarom zou je de kinderyoga opleiding willen doen

 • Je krijgt tal van handvatten om kinderen op te laten groeien tot krachtige volwassenen.
 • Tijdens de opleiding tot kinderyoga docent komt een veelheid van technieken aan bod die je in kunt zetten tijdens je yogales. Denk aan meditatie, visualisatie, mindfulness, NLP, helende verhalen, Chi Neng Qigong, massage, yogaspel, adem- en grondingsoefeningen en deugden.
 • In de kinderyoga opleiding zijn onderwerpen verweven als chakra's, stenen en mineralen, aromatherapie, krachtdieren, de kracht van gedachten, affirmaties en mandala's.
 • We werken in kleine groepen (gemiddeld 8 deelnemers). Hierdoor kunnen we iedereen voldoende persoonlijke aandacht geven.
 • Na voltooiing van de kinderyoga docent opleiding ontvang je het certificaat ‘Docent Kinderyoga’. Je hebt dan alle kennis, vaardigheden, motivatie en inspiratie in huis om je eigen kinderyoga lessen op te starten en te geven. Daarnaast word je (op aanvraag) als kinderyoga docent opgenomen in het Dolfijn Wellness register. Ook mag je het keurmerk op je website plaatsen.
 • Ook na de opleiding blijven we je inspireren met yogalessen en zijn we bereikbaar voor al jouw vragen.
 • Eenmaal per jaar organiseert Dolfijn Wellness samen met afgestudeerde cursisten het Kinderyoga Festival.
 • Ieder jaar organiseren we een terugkomdag voor oud-cursisten.

Details en toelatingseisen

 • De kinderyoga opleiding is voor iedereen die yoga didactisch wil inzetten of via kinderyoga verdieping zoekt. We verwachten dat je bekend bent met yoga omdat je dan weet wat yoga doet. Onze opleiding is op basis van MBO werk- en denk niveau.
 • Onze kinderyoga opleiding is een officiële korte beroepsopleiding (60 uur) en erkend door de Yoga Alliance.
 • Bij kinderyoga is het belangrijk dat je kinderen op een positieve en opbouwende manier benadert. Daarom volg je, voor of tijdens of  direct na de opleiding  de 2-daagse deugdenworkshop. 
 • De studiebelasting van de opleiding is 50 lesuren plus circa 10 uur zelfstudie.

 

Een kennismakingsgesprek is altijd mogelijk en kan ook telefonisch. Ook kan je ook een deugdenyogales meedoen om de sfeer te proeven. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt.

Wat zeggen cursisten over de kinderyoga opleiding

Lieve Patty,

Ik ging de opleiding doen omdat ik als leerkracht basisonderwijs kinderen kennis wil laten maken met mindfulness en yoga. Maar jeetje….wat heeft deze opleiding mij meer gebracht dan alleen dit. Ik zou jouw yogaopleiding omschrijven als een cadeau aan mezelf. Ik kan echt zeggen dat ik als een ‘voller’ mens uit de opleiding kom en zo ook meer kan meegeven aan de kinderen.  Jij laat met je creativiteit en passie voor yoga ons echt voelen en ervaren wat kinderyoga inhoudt. En niet van het typische volwassen perspectief maar ook echt vanuit de beleving en het oogpunt van het kind.

Je hebt zo veel ervaring met kinderyoga en alle tips die je geeft zijn voor mij enorm waardevol. Bij jou staan de kinderen altijd op de eerste plaats. Op een duidelijke en speelse manier laat je ons ook echt de kinderyogalessen beleven. Elke les kwam ik met een rugzak vol inspiratie en ideeën thuis. Je leert ons niet alleen wat bij… je inspireert ons. En dat vind ik echt jouw grootste kracht!

De opleiding is een speels avontuur in de wereld van de kinderyoga. Bijzonder hierbij is dat wij ons innerlijke kind (terug) ontdekken. Zo ontdekken we dingen over onszelf, onze krachten en soms ook confronterende dingen over onszelf, maar altijd op een leerzame en positieve manier.

Het effect van de deugdenworkshop en het gebruik van deugdentaal heeft een weg gevonden in mijn persoonlijke en professionele leven. Ik merk het verschil in de klas tussen een ‘’dat is leuk gedaan’’ of echt specifiek benoemen wat dan zo leuk gedaan is.

Wij worden na jouw opleiding de wereld ingestuurd met een goedgevulde rugzak aan kennis en inspiratie om over te brengen naar de kinderen. Creativiteit is een andere enorme kracht van jou! Prachtig om te zien hoe jij uit allerlei diverse onderwerpen een creatieve yogales kan bedenken en ons daar in meeneemt.

Ik dank je voor de inzichten, de inspiratie en de prachtige lessen (yogalessen & levenslessen) die je mij hebt gegeven.

Nogmaals dank en liefs, Lindsey

Wat ik toen wist en kon in vergelijking met nu is echt bizar een wereld 🌏van verschil! Anouk

Dank je, dank je, dank je wel.
voor jezelf, je lessen en je inspiratie, je vertrouwen, je aanmoediging, je liefde.....
De opleiding heeft zo'n essentieel stukje op zijn/haar plek laten vallen... heelheid , eenheid , vrijheid. Mara.

Tijdens de versnelde kinderyoga opleiding in Spanje, waar ik in mijn eigen huis sliep met mijn eigen gezin was er na een paar dagen al een hele andere positieve sfeer in huis doordat ik direct de dingen toepaste en deelde. Het was echt ongelofelijk wat er gebeurde!! dankbaar. Astrid.

Door jou, de opleiding heb ik mezelf mogen ontmoeten, leerde ik mezelf kennen als iemand die er mag zijn. Zo bijzonder en zo mooi.
Patty je bent een ster die warme liefde uitstraalt. Dank. Cindy.

Wat een passie is er in mij ontstaan, heb ik mijn innerlijk kind mogen (her)ontdekken. Er is grote honger naar meer.
Dank voor je duidelijke uitleg bij de yogahoudingen, je speelsheid en diepte in je lessen. Je bent mijn inspirator. Erna

Ik heb ontzettend veel plezier gehad, veel gelachen, gehuild en veel inspiratie gekregen om met de kinderen in mijn klas aan de slag te gaan. Esther

In het begin dacht ik soms waar ben ik aan begonnen, dit is niets voor mij als nuchtere koele Lisette. Maar hoe vaker ik kwam hoe nuttiger en leerzamer ik het vond voor mijn eigen persoonlijkheid. Wat heeft het mij veel gebracht!! Echt zooo veel! Lisette.

Dit was een greep uit de inmiddels meer dan 1000 reactie's ik hoop dat je er iets aan hebt en geïnspireerd bent om de opleiding te gaan doen. Namaste Patty.

Opleidingslocaties kinderyoga opleiding

Dolfijn Wellness Yoga Lessen

De opleiding kinderyoga docent volg je op een prachtige locatie aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. Net buiten de drukte van de stad. Deze oase van rust en ontspanning helpt je om tot jezelf te komen.

Dolfijn Wellness beschikt over een fijne, lichte yogaruimte met uitzicht op het water. Bij mooi weer krijg je buiten les op de houten vlonders of zelfs óp het water.

Ook kun je een verkorte docentenopleiding volgen in ons yogacentrum in Pego, Spanje. (Omgeving Valencia/Alicante) Je krijgt les tussen de citrusbomen terwijl je de geur van mandarijnen, grapefruit en sinaasappels ruikt. Je slaapt in een tent op het terrein of in een hotel in de buurt.

Tijdens deze verkorte opleiding heb je 7 dagen les en ben je 1 dag vrij om je examen voor te bereiden. De lestijden zullen wisselend zijn, omdat we soms in de avond doorwerken om dan overdag een keer extra vrij te zijn en hopelijk te kunnen genieten van de zon.

Neem contact  met ons op als je meer informatie wilt ontvangen over opleidingen op deze locatie.

Data & tijden kinderyoga opleiding

 

Verdiepingsmogelijkheden

Vaak smaakt een kinderyoga opleiding naar meer. Daarom bieden we bij Dolfijn Wellness tal van workshops en vervolgcursussen aan.

 

Wat cursisten zeggen over de opleiding