BlogDeugd

Reinheid; een bijzondere deugd om de zomer mee in te gaan!

In de vakantie heb je misschien iets meer tijd om aandacht aan jezelf te geven; om de deugd reinheid toe te passen. Een van de dingen is minder vervuiling in je geest toelaten. Dat wil bijvoorbeeld zeggen: kijk minder tv, minder social media. Een leuke uitdaging voor in je vakantie en zo veel brengend! Het zal je een gevoel van vrijheid geven. Dus laat je mobiel even een flink aantal uren uit deze zomer.

Reinheid in de natuur

Ga heerlijk de natuur in. Via de aarde kan je ontgiften, stress en ballast loslaten. Ga eens op een mooie plek zitten of staan en adem bewust in en uit. Met iedere inademing ontvang je nieuwe en frisse energie. En met iedere uitademing laat je via je benen en voeten – of als je zit via je stuitje – alle ballast los.

En mocht het regenen pak dan je kans en ga in de regen staan. Gewoon in je bikini of zwembroek en stel je helemaal open voor de regen die je zuivert. Het zuivert je hele aura en je hele lichaam. Voel hoe je cellen van binnen gezuiverd worden door dit helende water.

Als er veel wind staat, kun je visualiseren dat de wind door je heen blaast en je zo helemaal reinigt.

Reinheid met doTerra

Ook met oliën kun je reinheid stimuleren. Begin je dag bijvoorbeeld met oil pulling. Tijdens de nacht verzamelen zich toxische stoffen in de mond. Die kun je verwijderen door het spoelen met olie.

Je mond spoelen met olie lijkt misschien vies – en in het begin is het misschien ook wel wennen – maar oil pulling is een eeuwenoude detox-methode om het lichaam te reinigen en het immuunsysteem een boost te geven. Het schijnt erg goed te zijn voor je gezondheid en zou goed zijn voor allerlei kwaaltjes.

Bovendien kan oil pulling goed zijn voor:

  • het verdwijnen van een stinkende adem
  • sterkere tanden en kiezen
  • wittere tanden
  • het voorkomen van tandvleesproblemen
  • het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam
  • verminderen van hart en vaat ziekten
  • tegengaan van een te hoge bloeddruk

Hoe werk oil pulling?

Je kunt oil pulling het beste doen zodra je uit bed komt. Neem een flinke theelepel olie en stop dit in je mond. Spoel de olie langzaam van de ene naar de andere kant en laat het door je tanden en kiezen trekken. Doe dit minstens 20 minuten. Dit lijkt erg lang, maar als je je ondertussen aankleedt of het ontbijt klaarmaakt zijn die minuten zo voorbij. Misschien is de vakantie een mooi moment om te beginnen.

Welke olie kun je het beste gebruiken?

Het is belangrijk om koudgeperste olie te gebruiken omdat deze nog allerlei voedingsstoffen bevat. Denk aan zonnebloemolie, sesamolie of kokosolie. Iedere olie heeft ook weer zijn eigen voordelen. Sesamolie is een goede olie voor oil pulling omdat deze olie antivirale en ontstekingsremmende stoffen bevat en het is rijk aan omega 3 vetzuren. Voeg aan je olie ook nog een druppel on guard van doTerra toe voor extra weerstand; hierin zit clove wat werkt voor de orale gezondheid en kaneel wat het tandvlees strak houdt.

Uitspugen

Omdat je door het spoelen allerlei bacteriën, parasieten, schimmels en andere giftige stoffen lostrekt, is het niet verstandig de olie door te slikken. Spuug de olie het liefst uit in het toilet of de vuilnisbak omdat anders de gootsteen kan verstoppen. Spoel je mond daarna met lauw water en poets je tanden zoals je gewend bent. Drink vervolgens twee glazen water.

De olie die je uitspuugt hoort troebel te zijn door de bacteriën die erin zitten. Als dit niet het geval is, heb je niet lang genoeg gespoeld

Ongifting

Neem na de oil pulling 1 druppel lemon in een glas lauwwarm water. Dit is goed om je lever te ontgiften. Heb je de olie van doTerra? Doe dan heerlijk balance onder je voeten. Dit helpt o.a. om te gronden. Een beetje on guard in je difuser is schimmel en bacterie dodend. Zelf neem ik ook de long life vitality en zo neem ik alleen gezonde dingen tot mij. Als je hier meer over wilt weten kan ik je uitgebreide documentatie sturen. Ook kun je langskomen op een gratis workshop gezonde levenstijl.

Boeken voor meer reinheid

Reinheid is ook schone taal tot je nemen. Prachtig boek voor je vakantie is ‘Het land van heimwee’ van Patty Harpenau. Ook haar bestseller ‘De life codes’ zijn een aanrader deze zomer! En de boeken van Tich Nhat Hahn zijn ook altijd prachtig. Een nieuw boek wat je kan helpen om te leren gezonde dingen in je geest toe te laten is ‘Go Beyond’ van Teal Swan.

Reinheid in je omgeving

En zelf heb je ook invloed op de reinheid van je omgeving. Nog een mooie manier om te werken met de deugd reinheid is om deze vakantie je omgeving en elke plek waar je geweest bent schoner achter te laten!

Ik wens je een fijne vakantie!

Namasté,

Patty Jongemaets