2-daagse basis Workshop Deugden

Deugden zijn goede eigenschappen zoals eerlijkheid, geduld en respect, begrip en waardering, die je in het dagelijks leven leert toe te passen. Tijdens de 2-daagse workshop Deugden leer je deugden in anderen (je kinderen, je partner, collega’s enz) en in jezelf te herkennen en te benoemen. Hierdoor haal je de kracht in een ander en jezelf omhoog.

Deugden ofwel zielskwaliteiten zijn je innerlijke drijfveren. Ze zeggen iets over wie jij in wezen bent. Deugden als creativiteit, dienstbaarheid, authenticiteit, liefde! Doordat jij je straks meer bewust bent van jouw zielskwaliteiten kun jij ze nòg verder tot bloei laten komen en optimaal in je dagelijks leven toepassen. Zo hou jij meer energie over om te creëren.

Haal het beste in jezelf en je kinderen naar boven

De opvoedmethode van het internationale Deugdenproject gaat uit van de meer dan 100 deugden omschreven door de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov. Het Deugdenproject is door de VN geprezen als beste opvoedmethode voor mensen van alle culturen.

Pas de deugden toe

In de workshop Deugden werken we volgens het programma van het deugdenproject Nederland. Je leert hier te werken met de 5 strategieën van het Deugdenproject™ .Dit zijn concrete handvatten om deugden tot leven te brengen. Ze zijn toepasbaar in alle dagelijkse interacties en voor alle leeftijden. Ze helpen kinderen en volwassenen om autonome beslissingen te nemen, om te leven met compassie en idealisme. Zo resulteren ze in een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid in gezinnen, op scholen en in organisaties. Deugdentaal geeft zelfvertrouwen en veerkracht. Door je dagelijks bewust op het goede in anderen én jezelf te richten, zullen je leven en je relaties positief veranderen. Je richten op wat goed is in de mensen, dát maakt je blij en gelukkig.

De 5 strategieën van het Deugdenproject

  • Spreek deugdentaal
  • Herken leermomenten
  • Stel duidelijke grenzen
  • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
  • Bied actief aandacht

Programma

Dag 1: Werken of opvoeden met deugden: haal het beste uit je kind/anderen en jezelf.
Dag 2: Persoonlijke groei: naar een dieper inzicht in jezelf

Na deelname ontvang je het internationale Deugdencertificaat.

Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen, maar ook ouders en professionals zoals (kinder)yogadocenten, die op ontspannen en diepgaande wijze hun kennis en kunde in de omgang met kinderen en anderen willen verbreden. Ook voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling en een andere kijk op zichzelf en relaties. Dus toepasbaar in het gezin, relaties en op de werkvloer.

De 2-daagse basis Deugden Workshop is verplicht voor de docentenopleiding Deugdenyoga en de opleiding Spirit & Soul Coaching.

Docent

Patty Jongemaets

Zij heeft in Nederland de opleiding tot deugdencoach gevolgd bij het Deugdenproject en heeft deugdenyoga ontwikkeld.

Data en Prijzen

Voor meer informatie over Data en Prijzen, klik hier.