Workshop kinderdeugdenyoga

Elk kind is goed, is uniek en wil zich van nature positief ontwikkelen. Met deugdenyoga geef je aandacht aan en versterk je de innerlijke krachten van kinderen. Je helpt ze bij een zelfstandig, sterk en positief leven. Met de tweedaagse workshop Deugdenyoga voor kinderen kun je deze bijzonder vorm van yoga in je eigen praktijk brengen.

Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga waarbij we innerlijke kwaliteiten heel bewust verwerken in de yogalessen Op een speelse manier komen deugden als samenwerking, kracht en zelfvertrouwen in de yogalessen aan bod. Ze leren welke deugden helpen in bepaalde situaties en zij leren deugden herkennen bij anderen. Zorgvuldig en met veel wijsheid leren zij deugden in te zetten. Het is bijzonder om te zien hoe snel kinderen dit oppakken. Het accent ligt op kinderen van 6 tot 12 jaar. Deugdenyoga is ontwikkeld door Dolfijn Wellness.

Deugden en kinderyoga

In deze workshop leer je kinderen bewust kennis te maken met deugden. Ze leren welke deugden hen kunnen ondersteunen bij bepaalde situaties en leren deugden herkennen bij anderen. Tijdens deze workshop leer je de deugden en kinderyoga te combineren, een prachtige aanvulling en verdieping voor je lessen. Deze workshop leert je didactische vaardigheden voor het geven van deugdenyogalessen voor kinderen. De basisgedachte is dat wat je aandacht geeft groeit.

Programma

Dag 1: Introductie van de deugden
Je komt zelf in contact komen met de deugden. Wat kan jou helpen in bepaalde situaties? Herken leermomenten in jezelf en naar de kinderen. Actief aandacht toepassen naar kinderen en ze helpen hun eigen oplossingen te bedenken, hen helpen ontdekken welke deugden ze kunnen inzetten. Dit is ook een verrijking wanneer je de workshop Deugden al hebt gedaan.

Dag 2: Hoe introduceer je deugden bij kinderen? Hoe integreer je dit in de yoga?
Op de tweede cursus dag van deze workshop ga je zelf verschillende deugdenyogalessen voor kinderen ervaren. Zoals voor zelfvertrouwen, moed, kracht maar ook bijvoorbeeld de wat moeilijker deugden zoals reinheid. De lessen bestaan uit yogahoudingen in combinatie met affirmaties, spelvorm, rituelen, meditaties en iets creatiefs. Dit levert genoeg inspiratie om zelf deugdenyoga lessen voor kinderen te gaan maken.

Na afloop ontvang je een officieel certificaat van deelname aan de workshop.

Doelgroep

De workshop Kinderdeugdenyoga is geschikt voor yogadocenten en iedereen die met kinderen werkt.

Data en Prijzen

Voor meer informatie over Data en Prijzen, klik hier.