Deugdenyoga

Door in iedere yogales of yogasessie bewust stil te staan bij één specifieke eigenschap − zoals moed, vreugde of begrip – krijgt de yoga beoefening meer diepgang. Bovendien word je je bewust van al je innerlijke krachten en leer je hoe je die kunt laten schijnen! Ook als je van de yogamat bent afgestapt. Dat is deugdenyoga. Deugdenyoga is iedere keer weer een ware beleving van het begin tot aan het eind van de les.

Deugdenyoga helpt je bewuster, gezonder en gelukkiger te leven

Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga. Deugden zijn innerlijke krachten, kernwaarden die we met onze ziel tot uitdrukking brengen. Denk bijvoorbeeld aan moed, liefde, integriteit en dankbaarheid. Iedereen heeft deze eigenschappen in zich, al zal de een bepaalde deugden meer ontwikkeld hebben dan de ander.

Tijdens de yogales staan we uitgebreid stil bij één bepaalde deugd. We integreren deze deugd in de houdingen en meditaties. Hierdoor word je je meer bewust van de deugd en zul je deze in het dagelijks leven ook bewuster toepassen. Deugdenyoga gaat dieper en zorgt voor meer bewustwording dan een gewone yogales. Hierdoor krijgt de yoga beoefening meer diepgang. Er wordt les gegeven in kleine groepjes, dus veel persoonlijke aandacht. Het is warm, gezellig en intiem. Vaak wordt er passend bij de deugd een heerlijk 100% zuivere olie gebruikt van do Terra. Laat je verwennen!

Deugdenyoga zorgt voor een positieve verandering. Je gaat bewuster in het leven staan. Ineens ontdek je de diepere betekenis van bijvoorbeeld geduld of begrip. Zo wordt het leven makkelijker en liefdevoller, en hierdoor veranderen relaties onderling en met jezelf. Deugdenyoga is een beleving van het begin tot het eind van de les! Vol enthousiasme, liefde en toewijding zal je door haar meegenomen worden. In haar lessen maakt ze ook gebruik van de 100% pure zuivere etherische olien van do Terra precies passend bij de deugd! Een cadeau!!

Deugdenyoga is ontwikkeld door Patty Jongemaets

Toen wij in 2009 met de opvoedmethode van het internationale Deugdenproject in aanraking kwamen, wisten we meteen dat dit precies was wat er nog ontbrak in onze yoga- en coachingspraktijk. De meer dan 100 deugden omschreven door de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov verwerkten we in een nieuwe, bijzondere vorm van yoga: deugdenyoga. “Mijn intentie is mensen mee te geven dat ze zichzelf volledig leren accepteren en verbinding met zichzelf maken. Liefde voor zichzelf te mogen voelen. Want alles begint bij jezelf. Wanneer er vrede in ons is, kan er vrede in de wereld komen."

Onze unieke locatie geeft de yogalessen nog een extra dimensie. Onze prettige, lichte yogaruimte ligt aan het water, op een heerlijke plek in Amsterdam. Bij mooi weer leggen we onze yogamatten op de houten vlonders aan het water.

Geïnspireerd geraakt door deugdenyoga? Bij Dolfijn Wellness kun je ook een erkende eenjarige opleiding deugdenyoga of een tweedaagse workshop Deugden volgen.

Meer informatie over de deugden en het deugdenproject vind je op www.deugdenyoga.nl/uitleg-deugden-workshop

Docent

Patty Jongemaets

Lestijden

Maandag
12.00 – 13.30 uur

Dinsdag
19.45 – 21.15 uur

Woensdag
09.15 – 10.45 uur
19.45 – 21.15 uur

Elke 1e maandag van de maand staat de les in het teken van Reconnective yoga.

Prijzen

Losse les: EUR 15,50
10-rittenkaart: EUR 130,00

Video impressie