Kinderyoga in Amsterdam

Tijdens onze kinderyoga leren kinderen ervaren hoe prettig rust kan zijn en aan de andere kant mogen ze zich ook heerlijk laten gaan tijdens de yogales.

Yoga voor kleuters, kinderen en tieners

We leven in een tijd waarin ook kinderen druk kunnen ervaren. Ze moeten presteren op school (denk aan de CITO-toetsen), hebben last van een negatief zelfbeeld en/of ervaren sociale druk. Die druk komt ook steeds meer door sociale media, die er daarnaast voor zorgen dat kinderen weinig rustmomenten meer hebben. Hoe veel tijd besteedt uw tiener bijvoorbeeld op zijn of haar telefoon? Door yoga leren kinderen, van kleuter tot tiener, op een speelse manier te ontdekken hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden. Met yoga komen en blijven ze gemakkelijker in balans. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder.

Yoga voor kleuters: 4 t/m 6 jaar

Bewegen, dansen, tekenen, aanraken en fantaseren prikkelen de creativiteit. Kleuters voelen zich vrij om vanuit hun prille bewustzijn hun innerlijke wereld te ontdekken en vorm te geven. Kleuters leren op speelse wijze yoga in hun leven toe te passen.

Kinderyoga: 7 t/m 12 jaar

Kinderen die al wat ouder zijn houden de yogahoudingen al wat langer vast. Zij leren de basisprincipes van Hatha Yoga. Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterker. Je kind leert het lijf kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen. Gewone kinderyogalessen worden afgewisseld met kinderdeugdenyoga. Deugdenyoga is een bijzondere vorm van yoga waarbij we innerlijke kwaliteiten heel bewust verwerken in de yogalessen Op een speelse manier komen deugden als samenwerking, kracht en zelfvertrouwen in de yogalessen aan bod. Ze leren welke deugden helpen in bepaalde situaties en zij leren deugden herkennen bij anderen. Zorgvuldig en met veel wijsheid leren zij deugden in te zetten. Het is bijzonder om te zien hoe snel kinderen dit oppakken.

Tieneryoga: vanaf 13 jaar

Ook tieners krijgen te maken met prestatiedruk, sociale druk, onzekerheden. Ook voor die kinderen is yoga een heel geschikte manier om in contact te komen met zichzelf. Onze yogalessen voor tieners zijn gebaseerd op onze deugdenyoga.

Yoga helpt te concentreren en te focussen. Hierdoor gaat het leren makkelijker. Ze krijgen bovendien meer tijd en energie om nog andere leuke dingen te doen. En ze leren ontspannen en zichzelf weer op te laden. In de yogales verwerken we de deugden. Kwaliteiten waarvan tieners zich vaak niet bewust zijn dat ze deze hebben. De kwaliteiten geven kracht en helpen om te gaan met situaties en gedachten.

Op unieke plek in Amsterdam

De kinderyogalessen geven we op een unieke plek in Amsterdam, aan het water. We hebben een fijne, lichte yogaruimte. Bij mooi weer vinden de lessen buiten plaats.

Zie hier een korte impressie van een yogales.

Docenten

Patty Jongemaets en Dana https://www.dolfijnwellness.nl/over-ons/

Lestijden

Kinderyoga 4 tm 7 jaar

dinsdagmiddag 15.30 -16.30

Kinderyoga  8 tm 12 jaar

woensdag van 13.30 -14.30

donderdag : 15.30 – 16.30 uur

 

Tieneryoga (vanaf 13 jaar) wordt gegeven door Dana
Donderdag: 18.00 – 19.00 uur